Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Дві впливові країни ЄС не вірять у можливість подолання вето Угорщини щодо допомоги Україні

Угорщина й надалі блокує виділення допомоги Україні на понад шість мільярдів євро. У Європейському Союзі вирішили обійти вето. Однак Франція та Німеччина не підтримали таку пропозицію.

Таку інформацію оприлюднила агенція Bloomberg. Журналісти зазначили, що Європейська служба зовнішніх дій пропонувала дозволити державам-членам ЄС робити добровільні внески до Європейського фонду миру. Це в майбутньому дозволило би спрямувати кошти на допомогу лише за рішенням окремих країн, без одностайної підтримки всіх країн ЄС.

Однак, як дізналися журналісти зі своїх джерел, деякі держави-члени, включно з Францією та Німеччиною, висловили занепокоєння щодо створення прецеденту, який може поставити під загрозу майбутнє Європейського фонду миру як інструменту зовнішньої політики.

Медійники зауважили, що в деяких країнах добровільні внески можуть потребувати схвалення національних парламентів, що додасть ще один рівень складнощів. Джерела Bloomberg також розповіли, що наразі незрозуміло, яку підтримку в ЄС отримає запропонований план.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що Угорщина відклала остаточне рішення щодо надання Україні кредиту на 50 мільярдів доларів до закінчення виборів президента у США. Крім того, Будапешт також не визначився щодо продовження санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.10.2024 12:33