Жордан Барделла та Марін Ле Пен. Джерело: Facebook

Ультраправий кандидат у прем’єри Франції висловився про ідею російського імперіалізму поглинути Україну

У разі приходу французької ультраправої партії "Національне об'єднання" до влади на парламентських виборах у країні ця політична сила не дозволить Росії "поглинути Україну".

Про це заявив один із лідерів "Національного об’єднання" Жордан Барделла, який претендує на посаду прем’єр-міністра Франції. Його заяву під час передвиборчих дебатів цитує BFMTV.

Барделла пообіцяв, що "Національне об'єднання" не дозволить "російському імперіалізму поглинути таку союзну державу, як Україна".

"Моя позиція щодо цього конфлікту дуже проста. Вона ніколи не змінювалася та полягає в тому, щоби підтримати Україну й уникнути ескалації з Росією, яка, нагадаю вам, є ядерною державою", — заявив він під час дебатів.

Лідер "Національного об'єднання" повторив, що в разі приходу до влади відмовиться відправляти французьких солдатів в Україну — це ідея, яку висловлював чинний президент Еммануель Макрон.

Нещодавно "Національне об'єднання" видалило частину оборонної програми зі свого сайту, вилучивши розділи, які пропонували поглиблення зв'язків з Росією, припинення проектів співпраці з Німеччиною та вихід з об'єднаного військового командування НАТО.

Жордан Барделла й раніше запевняв, що готовий протистояти Росії, якщо він стане прем'єр-міністром після дострокових парламентських виборів. Як відомо, опитування прогнозують перемогу "Національному об’єднанню" та їхнім соратникам, проте невідомо, чи отримають вони абсолютну більшість у Національній асамблеї.

Нагадаємо, вчора лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен припустила значні розбіжності щодо підтримки України в разі перемоги на парламентських виборах. Це відбуватиметься за умови співіснування президента Еммануеля Макрона й уряду, який очолить лідер її списку Жордан Барделла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.06.2024 08:36