Балістичні ракети з Ірану. Джерело: mil.in.ua

"Ми не постачаємо балістику в Росію": Іран протестує проти санкцій ЄС

Іран на офіційному рівні висловив невдоволення новими санкціями Європейського Союзу та Великої Британії. До того ж Тегеран, як і раніше, заперечує постачання балістичних ракет до Росії.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ Ірану Ісмаїл Багаї, його слова цитує сайт іранського відомства.

Як відомо, Європейський Союз 14 жовтня схвалив санкції щодо семи осіб і семи організацій, включаючи авіакомпанію Iran Air, за їхню причетність до постачання Іраном балістичних ракет до Росії. До списку також увійшли авіакомпанії Saha Airlines і Mahan Air, заступник міністра оборони Ірану Сейєд Хамза Галандарі.

Своєю чергою, Велика Британія додала ще дев'ять нових санкцій у свій режим обмежень, які стосуються Ірану.

Минулого місяця США, посилаючись на розвідувальні дані, якими вони поділилися зі союзниками, заявили, що Росія отримала балістичні ракети від Ірану для війни проти України. Однак представник МЗС Ірану заперечив постачання балістичних ракет до Росії.

"На жаль, деякі європейські країни та Велика Британія бездоказово заявили, що Іран втрутився у цей конфлікт військовим шляхом, що повністю спростовано", — сказав Багаї, маючи на увазі війну Росії проти України.

Багаї заявив, що запровадження нових санкцій Європейським Союзом та Великою Британією щодо іранських осіб і організацій нібито суперечить міжнародному праву.

Нагадаємо, що нещодавно видання The New York Times отримало таємні документи, в яких ідеться про те, як бойовики ХАМАСу готували напад на Ізраїль 7 жовтня 2023 року. При цьому вони намагалися переконати Іран і "Хезболлу" приєднатися до атаки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2024 09:52