Фото ілюстративне. Джерело: німецька поліція

На польсько-німецькому кордоні затримали українця з афганцями в багажнику автівки

У ніч на понеділок, 15 липня, громадянин України з естонською посвідкою на проживання на своєму автомобілі намагався вивезти до Німеччини вісьмох громадян Афганістану. Його затримав спільний патруль прикордонної поліції Німеччини та Польщі.

Про це повідомила німецька поліція. Правоохоронці уточнили, що близько третьої години ночі в прикордонному польському місті Слубіце патруль затримав автомобіль на естонських номерах, який прямував до Німеччини.

"За кермом автомобіля перебував 40-річний чоловік, який надав поліцейським український паспорт і естонську посвідку на проживання", — йдеться в повідомленні.

Німецькі поліцейські додали, що в транспортному засобі перебувало ще вісім чоловіків-афганців: четверо на задньому сидінні та четверо в багажнику. При цьому жоден із громадян Афганістану, віком від 19 до 52 років, не зміг показати документи, які би дозволили їм перебувати в Німеччині.

Польська прикордонна поліція тимчасово заарештувала підозрюваного у незаконному перевезенні українця та взяла під варту вісьмох нелегалів. Польська влада взяла на себе подальше розслідування.

Нагадаємо, що 19 травня ввечері в Дортмунд на заході Німеччини на вулиці напали з ножем на 15-річного громадянина України. Підліток отримав поранення, його госпіталізували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.07.2024 23:32