Фото: Офіс президента

На які країни нападе Росія після вторгнення в Україну: прогноз Зеленського

На думку президента України Володимира Зеленського, наступними цілями Російської Федерації можуть стати країни Балтії. Агресія Кремля може бути спрямована на Естонію, Литву, Латвію, а також Молдову та Казахстан. 

Таку заяву український лідер зробив в інтерв'ю казахському виданню "Власть".

"Вчора-позавчора, мені здається, це вже було, вони (росіяни, — ред.) перенесли буї, був перетин морських кордонів. Реакції, відповідно, не було. Країни НАТО дуже і дуже обережні. А Росії треба демонструвати силу. Ми отримуємо інформацію, що серед їхніх пріоритетів країни Балтії, Молдова та Казахстан є найближчими цілями РФ", — сказав Зеленський. 

Він наголосив, що Москві "просто потрібна причина", аби окупувати якусь територію під приводом "ми просто допомагаємо". Зеленський зазначив, що фінал такої "допомоги" відомий.

"У жодному разі не хочу нікого лякати. Мені здається, що той, хто поінформований і попереджений, — сильніший. Я вважаю: все, що вони роблять і говорять, наприклад, "ми дружимо з Казахстаном, Узбекистаном, це наші брати й тощо", — це брехня. Повірте, що все це відбудеться в одну секунду: окупація чогось, особливо там, де є росіяни, є за що зачепитися. Якщо ваш народ буде противитися приєднанню до Росії, ви неминуче зіткнетеся з повномасштабним вторгненням, зі смертю та війною", — резюмував президент України.

Нагадаємо, німецький генерал-лейтенант Карстен Броєр заявляв, що Росія може підготуватися до нападу на країни Північноатлантичного альянсу через п'ять-вісім років, коли відновить свої сили після війни в Україні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що існує можливість війни між Росією та країнами Північноатлантичного альянсу. Проте цей сценарій стане реальністю у тому випадку, якщо Україна не встоїть.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, Російська Федерація зараз готується до можливої війни з НАТО із застосуванням звичайних озброєнь, і Кремль, швидше за все, розглядатиме все, крім капітуляції України, як екзистенційну загрозу спроможності Росії вести таку війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.05.2024 14:53