Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Продав країну Путіну": виступ Орбана в Європарламенті перервав його політичний опонент (відео)

Під час виступу прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Європарламенті, де він розповідав про плани на піврічне головування Будапешта в Європейському Союзі, опозиційний активіст Мартон Ньєкіцкі спробував зірвав прес-конференцію.

Про це повідомила агенція АР із посиланням на відео, яке вже поширили соціальні мережі.

У момент, коли Орбан пояснював свою позицію щодо імміграції, Ньєкінці підбіг до трибуни, де сидів угорський прем’єр, кинув у його бік щось схоже на банкноти.

Цей жест він супроводив криками: "За скільки ви продали країну? За скільки ви продали країну, пане прем'єр-міністре? Він продав країну Путіну, він продав Сі Цзіньпіну!"

Після цього чоловіка повалила на підлогу охорона Європарламенту, далі опозиціонера вивели із зали.

Сам Орбан після інциденту запропонував "декілька слів пояснення щодо угорської політичної культури".

"Коли угорський політик каже іншому, що той негідник, в нашій культурі це означає лише "я з тобою не згоден", — начебто пожартував він.

Мартон Ньєкіцкі є членом угорської опозиційної партії "Демократична коаліція" та депутатом місцевої ради в передмісті Будапешта. Голова "Демократичної коаліції", колишній прем'єр-міністр Угорщини Ференц Дюрчань заявив, що пишається діями Ньєкіцкі.

"Ми будемо говорити це скрізь і завжди: Угорщина має зрадницький уряд!" — наголосив він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Угорщина відклала остаточне рішення щодо надання Україні кредиту на 50 мільярдів доларів до закінчення виборів президента у Сполучених Штатах Америки. Крім того, Будапешт також наразі не визначився щодо продовження санкцій Європейського Союзу проти Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.10.2024 22:32