Шарль Мішель. Джерело: Офіс президента України

"Служить інтересам Путіна": голова Євроради Мішель звинуватив Трампа

Голова Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував заяви колишнього президента США Дональда Трампа про те, що той "заохочував" би Росію до агресії проти НАТО. За його словами, нерозважливі заяви про безпеку НАТО та солідарність статті 5 служать лише інтересам президента Росії Володимира Путіна.

Про це Шарль Мішель написав у соцмережі Х (колишній Twitter).

"Трансатлантичний альянс протягом 75 років підтримує безпеку та процвітання американців, канадців і європейців. Нерозважливі заяви про безпеку НАТО та солідарність статті 5 служать лише інтересам Путіна. Вони не приносять у світ більше безпеки чи миру", — написав Мішель.

Він додав, що такі заяви навпаки наголошують на необхідності для Євросоюзу терміново розвивати свою стратегічну автономію та інвестувати у свою оборону.

"І зберегти наш Альянс сильним", — наголосив Мішель.

Як відомо, колишній президент США Дональд Трамп під час мітингу у Південній Кароліні 10 лютого згадав, як, перебуваючи на посаді, заявив одному з лідерів НАТО, що "заохочував би" Росію напасти на тих членів Альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Заступник прес-секретаря Білого дому Ендрю Бейтс назвав слова Трампа "жахливими та ненормальними", а також такими, що ставлять під загрозу національну безпеку й економіку США.

Нагадаємо, колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп також заявив, що США повинні припинити надання допомоги іншим країнам, якщо вона не структурована як позика.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.02.2024 17:19