Ігор Клименко. Джерело: BBC

Сотні тисяч: міністр Клименко розповів, скільки ухилянтів є в базах поліції

У базах поліції є дані про сотні тисяч осіб, які, на думку територіальних центрів комплектування, можливо, ухиляються від служби. Зараз цих людей перевіряють.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. Його слова навів "Укрінформ".

"Поліція з працівниками територіальних центрів комплектування може працювати на вулиці, але повістку може вручити винятково військовий, працівник територіального центру комплектування", — зазначив він.

За його словами, поліцейцські та працівники територіальних центрів комплектування спільно працюють на блокпостах.

"У поліції є відповідні бази даних, у яких є вже сотні тисяч людей, які, на думку представників ТЦК, можливо, ухиляються від служби. Ми перевіряємо цих людей і, звичайно, одразу цих людей можуть перевірити працівники ТЦК", — розповів Клименко.

За його словами, поліція здійснює розшук українців, які ухиляються від мобілізації, вже маючи на руках повістку.

Міністр наголосив, що поліція діє тільки відповідно до письмового звернення працівників територіальних центрів комплектування.

Нагадаємо, вчора Володимир Зеленський заявив під час брифінгу у Вільнюсі, що мобілізація відбувається, згідно з термінами відповідного законодавства, триває кожні три місяці. Навколо неї відбувається багато маніпуляцій, російського наративу щодо зриву процесу в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.04.2024 21:38