Майк Джонсон. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікер Палати представників США Джонсон розповів про відсутність бажання фінансувати Україну

Республіканець Майк Джонсон, який є спікером Палати представників США, вірить, що на президентських виборах переможе Дональд Трамп. Він нібито одразу завершить війну в Україні. У зв’язку з цим подальша допомога їй не буде потрібна.

Таку заяву Майк Джонсон зробив в інтерв’ю Punchbowl News. На запитання про можливість схвалення подальшої підтримки України в Конгресі Джонсон сказав, що "не має бажання далі фінансувати Україну". Посадовець також висловив сподівання, що в цьому не буде потреби

"Якщо на виборах переможе Трамп, то, я вірю, він справді зможе покласти край цьому конфлікту. Я справді вірю в це. Думаю, що він зателефонує Путіну та скаже йому: годі", — додав спікер Палати представників.

Він також сказав, що в разі перемоги Камали Гарріс війна в Україні не закінчиться, такий поворот подій він назвав "відчайдушним і небезпечним сценарієм".

Як відомо, Майк Джонсон свого часу гальмував ухвалення пакета з допомогою Україні та союзникам США. Це відбувалося на початку року на загальну суму 61 мільярд доларів, але зрештою запропонував свій подібний законопроект, який схвалили у квітні.

Ситуація в американському Конгресі може змінитись на користь республіканців після виборів у листопаді 2024 року, що може внести ще більше невизначеності в подальше схвалення фінансування України. До того ж Трамп неодноразово обіцяв завершити війну в Україні ще до того, як складе присягу, та лякав Третьою світовою війною в разі перемоги опонентки Гарріс.

Нагадаємо, в липня Майк Джонсон заявляв, що всі обмеження щодо використання американської зброї Україною варто зняти. Він назвав це волею Конгресу США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.10.2024 08:34