Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Спікери 23 парламентів світу просять Джонсона винести на голосування Палати представників питання підтримки України (документ)

Спікери 23 парламентів країн світу звернулися до свого американського колеги з Палати представників Майка Джонсона, закликавши його винести на розгляд ухвалений Сенатом законопроект, який передбачає допомогу Україні в 60 мільярдів доларів.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на своїй Facebook-сторінці. Він ініціював лист-звернення.

Законопроект передали до Палати представників та, за процедурою, Джонсон має повноваження щодо його внесення на розгляд.

Спікери парламентів закликали Джонсона сприяти ухваленню Конгресом США історичного рішення, яке забезпечить американську допомогу іноземним державам і надасть Україні необхідні кошти для продовження боротьби.

"Наші країни налаштовані й надалі нарощувати підтримку України та її Сил оборони, вбачаючи в цьому значну інвестицію в нашу індивідуальну та колективну безпеку. Вісь зла варто перемогти, а всіх винних притягнути до відповідальності, що стане значним запобіжником від подальших конфліктів і поверне нашим народам відчуття керованості та безпеки", — йдеться у листі.

Лист підписали, серед інших, спікери парламентів Німеччини, Польщі, Чехії, Литви, Північної Македонії, Іспанії й інших країн.

Лист залишається відкритим до підписання й іншими спікерами парламентів, які бажають до нього долучитися.

Лист Джонсону

Лист у Палату представників

Скріншот листа спікерів у Палату представників США

Нагадаємо, спікер Палати представників США Майк Джонсон запевнив, що "своєчасно" винесе на голосування законопроект про продовження допомоги Україні. Однак він знову назвав пріоритетом питання кордону з Мексикою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 13:53