Фото: Верховний Суд

Справа Княєва: НАБУ показало сховані півмільйона доларів хабаря

Правоохоронці провели нову серію обшуків у справі за підозрою колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва. Слідчі вилучили майже півмільйона доларів США.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Зазначається, що обшук було проведено 22 травня у межах досудового розслідування отримання 2,7 мільйона доларів неправомірної вигоди головою ВС і адвокатом.

"НАБУ і САП під час обшуку вилучили велику суму готівки у майже пів мільйона доларів США, сховану учасниками злочину у справі за підозрою голови Верховного Суду", — йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці досліджують джерело походження і приналежність цих коштів.

Справа Князєва

15 травня детективи Національного антикорупційного бюро викрили на хабарі 2,7 мільйона доларів голову Верховного Суду України Всеволода Князєва. Він був залучений у злочинну схему. Того ж дня слідчі провели обшуки у Князєва та ще у 18 суддів Верховного Суду, які слухали справу Полтавського ГЗК. Вища рада правосуддя має їх усунути.

16 травня Пленум Верховного Суду під час позачергового засідання висловив недовіру його голові Всеволоду Князєву. Ввечері цього ж дня Князєву та його спільнику (адвокату) офіційно повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди. За версією слідства, він є членом "бекофісу", який за хабар міг сприяти ухваленню необхідного для бізнесмена Костянтина Жеваго рішення. Адвокат виступив посередником в передачі незаконної винагороди керівництву Верховного Суду для ухвалення рішення в інтересах бізнесмена.

18 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала відкриття кримінального провадження через розголошення даних у справі. Потім Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою Князєва. "За" це рішення проголосували всі 14 членів ВРП.

Нагадаємо, правоохоронці під час обшуків не змогли знайти близько мільйона доларів із хабаря, який отримав екс-голова Верховного суду. Наразі правоохоронці вилучили 450 тисяч доларів у Князєва вдома, ще 597 тисяч доларів знайшли у його робочому кабінеті. Решту грошей поки що виявити не вдалося.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.05.2023 09:38