Ігор Коломойський. Фото зі соцмереж

Справа Коломойського: суд залишив олігарха під вартою, але зменшив розмір застави

Шевченківський районний суд Києва продовжив тримання Ігоря Коломойського під вартою ще на два місяці — до 25 квітня. Крім того, судді зменшили розмір застави — до 2,4 мільярда гривень.

Про це повідомило "Суспільне" з посиланням на адвоката олігарха Олександра Лисака. Він запевнив, що Коломойський не вноситиме заставу. Також адвокати просили про негайне медичне обстеження для бізнесмена.

"Продовжили тримання під вартою на два місяці до 25 квітня. Заставу зменшили до 2,4 мільярда гривень. Ігор Валерійович не вноситиме заставу. Також суд виніс окреме рішення. Зазначив, щоби прокурор провів належне медичне обстеження. Поклав цей обов'язок на прокурора. Негайно", — пояснив адвокат.

Лисак додав, що йому важко сказати, чи прокурор розпочав працювати над цим, адже рішення винесли тільки вчора.

У чому підозрюють Ігоря Коломойського

У вересні 2023 року Коломойський отримав підозру в шахрайстві за матеріалами Служби безпеки України та Бюро економічної безпеки.

"Встановлено, що протягом 2013-2020 років Ігор Коломойський легалізував понад півмільярда гривень шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних фінустанов", — вказували в СБУ.

Згодом йому обрали запобіжний захід в справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

7 вересня Коломойський отримав підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень "ПриватБанку". Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вжили заходи щодо арешту його активів.

Правоохоронці 15 вересня оголосили бізнесмену нову підозру за трьома статтями у справі про заволодіння 5,8 мільярда гривень. Наступного дня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід Коломойському, змінивши розмір застави на три мільярди 891 мільйон гривень.

10 листопада Шевченківський районний суд Києва 10 листопада відхилили клопотання адвокатів Ігоря Коломойського щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт.

21 грудня колегія суддів Київського апеляційного суду залишила Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року. Також суд зменшив йому розмір застави з трьох мільярдів 891 мільйона гривень до двох мільярдів 650 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що наприкінці січня Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук колишнього бізнес-партнера Ігоря Коломойського Михайла Кіпермана. Його та ще двох осіб підозрюють у причетності до організації схеми з розкрадання грошей "Укренерго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2024 11:32