У аеропортах Києва прикордонники виявили контрабанди на 48 мільйонів гривень

20 ЖОВТНЯ 2021 16:50

За 9 місяців 2021 року прикордонники не допустили ввезення в Україну понад 6 кг кокаїну та 3 кг псевдоефедрину. Припинили 23 спроби переміщення через державний кордон медичних препаратів та виявили контрабанди на суму понад 48 мільйонів гривень. Йдеться про пункти пропуску "Бориспіль", "Жуляни" та пункт контролю "Київ-пасажирський".

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ОКПП «Київ» Держприкордонслужби.

"За результатами оглядової роботи за 9 місяців прикордонники не допустили ввезення в Україну понад 6 кг кокаїну та 3 кг псевдоефедрину. Припинили 23 спроби переміщення через державний кордон медичних препаратів, що містять прекурсори та інші заборонені до обігу в Україні. Це понад 43 тис. пігулок та майже 23 тис. упаковок з медпрепаратами. У 41 випадку виявили товари, які незаконно переміщувались через держкордон на суму понад 48 млн. гривень. Серед виявленого - тютюнові вироби, бурштин, комплектуючі до зброї, діаманти, смарагди та ювелірні вироби оздоблені ними" - розповів начальник Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" полковник Олег Трофіменко під час брифінгу в Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Йдеться про пункти пропуску "Бориспіль", "Жуляни" та пункт контролю "Київ-пасажирський".

Зазначається, що за 9 місяців роботи прикордонники ОКПП склали 4 108 адмінпротоколів на загальну суму штрафів понад 22 млн. гривень.

"З них 534 протоколи на авіаперевізників за порушення правил міжнародних перевезень. Сума штрафів склала понад 8 млн. гривень", - йдеться в повідомленні.

Фото ДПСУ.

Також читайте: У аеропортах Києва прикордонники виявили понад 3 тис. нелегальних мігрантів

Суспільство, 20.10.2021 16:50