Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

У ДПСУ розповіли, чи є анонсоване поляками блокування пункту пропуску "Шегині" на кордоні

Станом на вечір неділі, 9 червня, в пункту пропуску "Шегині — Медика" на кордоні з Польщею вільний рух в обидвох напрямках для всіх категорій транспорту. Хоча раніше поляки анонсували блокування саме цього напрямку.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Це була попередня інформація, яку ми мали, що сьогодні можуть розпочатися дії щодо блокування транспортних засобів у пункті пропуску "Шегині — Медика", але, на щастя, вони не розпочалися", — зазначив він.

За його словами, іде нормальний рух в обидвох напрямках для всіх категорій транспорту.

"Але, зважаючи на те, що це вже вони анонсували, не можна виключати, що дещо згодом цей напрямок польські фермери можуть заблокувати", — припустив Андрій Демченко.

Він зазначив, що прикордонники не мають чіткої інформації, щодо яких категорій транспорту планується блокування руху, але нагадав, що раніше польські протестувальники блокували переважно вантажні транспортні засоби.

"Проте ми пам’ятаємо, що під час блокувань, які відбувалися раніше на всіх напрямках, польські фермери могли змінювати умови проїзду в деяких напрямках в окремі дні, окремі години, й для інших категорій транспорту, зокрема, легкових автомобілів і автобусів", — додав речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що вчора польські фермери погрожували заблокувати рух у напрямку пункту пропуску "Медика", що навпроти українського "Шегині". Блокування планували розпочати в неділю, 9 червня о 10:00, і тривати воно мало аж до кінця вересня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.06.2024 23:15