Спікер Палати представників США Майк Джонсон. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Палаті представників США визначилися, коли відбудеться розгляд законопроекту про допомогу Україні

Палата представників США планує представити альтернативний законопроект із фінансуванням допомоги Україні вже після 22 березня. До цього вони зосередяться на інших питаннях, які стосуються внутрішньої політики.

Заяву голови зовнішньополітичного комітету Палати представників США Майкла Маккола оприлюднив кореспондент CNN Ману Раджу на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

Майкл Маккол розповів, що законопроект представлять після того, як 22 березня Конгрес розв'яже питання щодо фінансування уряду. При цьому він припустив, що спікер Палати представників Майк Джонсон підтримає таку ініціативу.

Відповідаючи на запитання, чи зобов’язався Джонсон це зробити, Маккол сказав дослівно: "Я думаю, що так".

Як відомо, новий законопроект передбачатиме надання 66 мільярдів доларів на військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню без гуманітарної допомоги, яка була частиною сенатського пакета та пріоритетом багатьох демократів. Також у документ додадуть норму із забороною на в'їзд до США нелегальних іммігрантів доти, доки не досягнуть оперативного контролю над кордоном.

Варто зауважити, що сенатський законопроект передбачав понад 60 мільярдів доларів лише на фінансування допомоги Україні. У новому документі ця сума зменшена більш ніж на 10 мільярдів.

Нагадаємо, вчора радник Білого дому Джон Кірбі заявив, що очільник Кремля Володимир Путін має безперечну вигоду від того, що американський Конгрес зволікає з ухваленням допомоги для України. Саме це Російська Федерація активно використовує на полі бою, маючи успіхи на деяких ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.03.2024 22:48