Тимчасовий виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун. Джерело: unn.ua

Український уряд утричі збільшив державну допомогу дітям загиблих добровольців

Кабінет міністрів України втричі збільшив розмір соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців. Ініціатори таких міни називають їх відновленням соціальної справедливості.

Про це повідомила прес-служба Міністерства у справах ветеранів України.

За ініціативи відомства уряд збільшив розмір державної соціальної допомоги дітям загиблих захисників-добровольців. Йдеться про дітей загиблих захисників і захисниць України з-поміж осіб, які добровільно брали участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, та не входили до складу добровольчих формувань територіальних громад.

Рішення уряду дає змогу вже з 1 квітня автоматично підвищити розмір виплати з 2 361 гривні до 7 800 гривень на одного неповнолітнього та до 6 100 гривень — на кожного, якщо в сім’ї двоє та більше дітей.

Таким чином уряд врегулював питання виплат соціальної допомоги дітям добровольців відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун зазначив, що зміни ініціювали за результатами робочих зустрічей з родинами загиблих.

"Мінветеранів звернулося до Мінсоцполітики з проханням врегулювати питання призначення виплат у зв’язку з втратою годувальника членам сімей загиблих. Як результат, з 1 квітня діти загиблих добровольців будуть отримувати адресну допомогу в підвищених розмірах. Тому рішення уряду — це питання відновлення соціальної справедливості, адже діти загиблих добровольців, які стали на захист держави після 24 лютого 2022 року, отримували виплати нижчі за інших дітей загиблих захисників", — пояснив Порхун.

Нагадаємо, що 9 лютого Кабінет міністрів України реалізував зміни у кадровому блоці. Зокрема, призначення відбулося в Міністерстві у справах ветеранів. Тимчасово покладено виконання обов’язків міністра у справах ветеранів України на Олександра Порхуна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.03.2024 19:57