Фото ілюстративне. Джерело: defensie.nl

Європейський навчальний центр F-16 у Румунії підготував першу групу пілотів

Навчальний центр F-16 у Румунії випустив перших пілотів, які пройшли там програму спеціальних навчань. Щоправда, це наразі винятково румунські льотчики.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Нідерландів. Там зазначили, що румунські пілоти вже отримали ліцензії.

"Під час навчання вони пройшли різні сценарії, зокрема, виконували місії в темний час доби та тренувалися з пілотами країн-членів НАТО", — йдеться в повідомленні.

У нідерландському відомстві додали, що наступна група румунських пілотів вже розпочала навчання. Згодом Європейський навчальний центр розпочне підготовку українських пілотів.

"Я з нетерпінням чекаю на момент, коли тут будуть готувати перших українських пілотів. Україна дуже потребує посилення протиповітряної оборони", — зазначив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

В офіційному повідомленні нідерландського міністерства оборони також підтвердили, що Нідерланди нададуть Україні 24 винищувачі F-16.

Як відомо, минулого року створили авіаційну коаліцію, в межах якої союзники передадуть Україні винищувачі F-16. Коаліцію очолюють Нідерланди та Данія. Раніше партнери заявляли, що F-16 з'являться в українському повітряному просторі влітку 2024 року. Проте наразі не з’являлася офіційна інформація про надання літаків.

Нагадаємо, вчора посол України в США Оксана Маркарова заявляла, що українська дипломатія у США зараз працює над збільшенням кількості підготовки пілотів і персоналу на винищувачах F-16. Україна зможе залучити ці літаки на полі бою вже цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.07.2024 17:33