Попередня зустріч Олафа Шольца та Володимира Зеленського. Джерело: Офіс президента

Зустрічі з Шольцом, Макроном і не тільки: Зеленський запланував турне Європою

У п’ятницю, 16 лютого президент України Володимир Зеленський відвідає Німеччину та Францію для переговорів із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

Про це повідомив Офіс президента України.

У суботу, 17 лютого, очільник української держави виступить на головній сцені Мюнхенської безпекової конференції, а також проведе низку двосторонніх зустрічей на її полях.

"Заплановані переговори з віце-президенткою США Камалою Гарріс, президентом Чехії Петром Павелом, прем’єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен, прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте й іншими лідерами держав і великих бізнесів", — ідеться в повідомленні.

Раніше аналітики видання Bloomberg зазначали, що український президент шукає військову підтримку на континенті через непередбачуваність фінансування з Вашингтона. Одне з джерел журналістів спрогнозувало, що під час візитів президент, найімовірніше, наполягатиме на переговорах щодо гарантій безпеки.

При цьому, за інформацією медійників, також обговорюються зустрічі в Лондоні, хоча команда Зеленського зосереджена на країнах, які ще не підписали гарантії безпеки.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на ухвалення Сенатом Сполучених Штатів Америки законопроекту про надання фінансової допомоги Україні, але підкреслив, що ця процедура не є завершеною. Він наголосив, що тепер очікує позитивного рішення від Палати представників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.02.2024 11:37