Віктор Орбан. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Орбан звинуватив країни Заходу в "розпалюванні війни"

"Войовничість" країн Заходу щодо Росії фактично "перекладає на них відповідальність" за наслідки, які спричинює війна Росії проти України. "Спіраль ескалації війни" може призвести до гірших наслідків.

Таку заяву зробив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в ефірі "Радіо Кошут". Його слова навела прес-служба угорського уряду. Прицьому очільник Угорщини жодним чином не згадав про відповідальність самої Москви.

Орбан заявив, що почувається дивно під час дискусій у Брюсселі, тому що в Угорщині "відбуваються спокійні, раціональні розмірковування", а в Євросоюзі "лідери говорять так, ніби ведуть власну війну проти росіян".

Угорський прем'єр змалював ситуацію як "спіраль ескалації війни", що може призводити до все гірших наслідків, зазначивши, що вважає таким фактором дискусії про потенційне розміщення західних військових в Україні.

"Це шокує угорського вуха… Те, що 2-3 місяці тому було немислимим, зараз вже вважається нормою", — заявив він.

При цьому угорський прем’єр-міністр навів як приклад зміну ставлення Берліна до можливості військової допомоги Україні. Орбан заявив, що у Брюсселі мають розуміти "наслідки для реального життя" рішень, які ухвалюють європейські лідери.

"Це не комп’ютерна гра, це реальність. Наслідки кожного рішення — це те, що наступного дня ще хтось може померти. Вже померли тисячі. Рішення, які тут ухвалюють, "створюють" вдів, сиріт, руйнують життя та міста", — заявив він.

Орбан підсумував, що потрібен "діалог і раціональний дискурс", і "потрібно десь провести межу".

Нагадаємо, що вчора очільник угорського уряду привітав диктатора Володимира Путіна після виборів президента Росії. У своєму листі прем'єр-міністр Угорщини також порушив питання співпраці між двома країнами та заявив, що він на боці миру у війні з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.03.2024 13:56