Фото ілюстративне. Віктор Орбан. Джерело: мережа X

Рішення Угорщини про дозвіл на в'їзд росіян: країни ЄС відреагували різкою заявою

Країни Балтії та Північної Європи висловили занепокоєння рішенням Угорщини про пом'якшення візового режиму для громадян Росії та Білорусі. З цього приводу вони написали до Єврокомісії офіційного листа.

Текст листа на адресу єврокомісарки з питань внутрішніх справ Ілви Йоганссон оприлюднив міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна у мережі X.

Міністри вважають рішення Угорщини невиправданим, доки Росія веде свою війну проти України й інтенсифікує свої гібридні дії проти Європейського Союзу.

"Безвідносно до того, чи підпадає це рішення під компетенцію національної влади чи ЄС, ми стурбовані, що воно може мати серйозні безпекові ризики для всіх держав-членів", — йдеться у листі.

Міністри привітали той факт, що Європейська комісія вже взялася за це питання.

"Відповідь Угорщини, ваш аналіз і наступні кроки матимуть надзвичайне значення для забезпечення нашої безпеки", — наголосили вони.

Листа підписали міністри закордонних справ, міністри внутрішніх справ чи міністри юстиції Латвії, Литви, Естонії, Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії й Ісландії.

Лист країн ЄС

Підписи до листа країн ЄС

Джерело: сторінка Маргус Тсахкна в мережі X

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що група законодавців у Європейському парламенті закликала до жорстких дій проти Будапешта через послаблення візових обмежень для громадян Росії та Білорусі. Також можливе виключення Угорщини з Шенгенської зони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.08.2024 12:56