Віктор Орбан і Володимир Путін. Фото з архіву. Джерело: росЗМІ

У ЄС розповіли, чи має Орбан мандат від Євросоюзу на візит до Путіна

Очільник Європейської Ради Шарль Мішель прокоментував повідомлення журналістів про запланований на п’ятницю візит угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана до Росії.

Про це Шарль Мішель написав на своїй сторінці в соціальній мережі Х. Він заявив, що Угорщина, яка за ротаційним принципом з початку липня головує у Раді Євросоюзу, не має мандату на взаємодію з Росією від імені Європейського Союзу.

"Європейська Рада має чітку позицію: Росія — агресор, Україна — жертва. Жодні дискусії про Україну не можуть відбуватися без України", — наголосив Шарль Мішель.

Раніше медійники дізналися, що Віктор Орбан усього через декілька днів після відвідин Києва зібрався з візитом до Москви. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, який був відсутній у делегації Орбана в Києві та вважається прихильним до Росії міністром, теж поїде до Москви.

Як відомо, 1 липня Угорщина офіційно розпочала головувати в Раді Європейського Союзу. Тобто Орбан зустрінеться з Путіним як керівник держави, яка на цей момент головує в ЄС.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський відреагував на пропозицію Віктора Орбана про припинення вогню. Український президент заявив, що зараз не можна говорити про це, адже країна-агресорка Росія не дотримується домовленостей. В інтерв'ю Bloomberg очільник української держави наголосив, що російському диктатору Володимиру Путіну не можна довіряти щодо припинення вогню, оскільки він — вбивця й агресор.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.07.2024 21:56