Юлія Свириденко. Джерело: Міністерство економіки України

Україна підписала угоду з ЄС на понад 5 млрд євро: що це за гроші та куди їх спрямують

У вівторок, 9 липня, міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала фінансову угоду з Європейським Союзом. Документ регулює отримання грантів на 5,27 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility.

Про це повідомила прес-служба Міністерства економіки України. Там зазначили, що грантову підтримку за цією угодою залучатимуть упродовж наступних чотирьох років.

За словами Свириденко, ця допомога сприятиме стабілізації макроекономічної та фінансової ситуації в країні та забезпечить необхідні ресурси для підтримки ключових секторів економіки.

"Це остання угода, яка необхідна для того, щоби повністю запустилася програма Ukraine Facility. Ми вдячні Євросоюзу за допомогу у відновленні України та створенні нових інвестиційних можливостей у довгостроковій перспективі", — зазначила вона.

До речі, Кабінет міністрів України затвердив цю фінансову угоду ще 28 червня. Усього 2024 року Україна має отримати 16 мільярдів євро підтримки, з яких 3 мільярди євро — це гранти.

Нагадаємо, що наприкінці червня Україна та Європейський Союз підписали кредитну угоду до програми Ukraine Facility. Транші надходитимуть раз на квартал за результатами виконання індикаторів плану для Ukraine Facility та їх позитивної оцінки з боку фінансистів Євросоюзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 09.07.2024 12:52