До України завітає делегація Європарламенту

27 СІЧНЯ 2022 18:07

Євродепутати комітету із закордонних справ та підкомітету з безпеки та оборони перебуватимуть в Україні з 30 січня до 2 лютого.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на сайт Європарламенту.

Делегацію, до якої увійде восьмеро членів Європарламенту, очолять голова комітету із закордонних справ Девід Макаллістер та голова підкомітету з безпеки та оборони Наталі Луазо. 

"Під час візиту депутати спостерігатимуть за ситуацією на місцях і продемонструють солідарність Європейського парламенту з українським народом та неприйняття будь-яких кроків Росії щодо подальшої ескалації кризи. Візит є частиною масштабних дипломатичних зусиль щодо деескалації ситуації та запобігання катастрофічним наслідкам можливої війни в Україні", – ідеться у повідомленні.

Делегація зустрінеться зі спікером Верховної Ради Русланом Стефанчуком. Також планують провести зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем, міністрами закордонних справ та оборони, віцепрем'єром із питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Євродепутати також проведуть переговори із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексієм Даніловим.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Слідчі ДБР повідомили про підозру Рябчуку, який вчинив стрілянину у Дніпрі

Політика, 27.01.2022 18:07