Росія стягує до кордону з Україною запаси крові та медобладнання

29 СІЧНЯ 2022 16:36

Російське військове нарощування поблизу України розширилося за рахунок поставок запасів крові разом з іншими медичними матеріалами, які б дозволили їй надавати допомогу пораненим, що є ще одним ключовим показником військової готовності Москви.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Нинішні та колишні офіційні особи США кажуть, що конкретні показники, такі як запаси крові, мають вирішальне значення для визначення того, чи Москва готова здійснити вторгнення, якщо президент Росії Володимир Путін вирішить це зробити.

Розкриття запасів крові офіційними особами США на умовах анонімності додає ще один контекст до зростаючих попереджень США про те, що Росія може готуватися до нового вторгнення в Україну.

Пентагон раніше визнав розгортання "медичної підтримки" частиною нарощування потенціалу Росії. Але розкриття запасів крові додає рівень деталізації, який, за словами експертів, має вирішальне значення для визначення військової готовності Росії.

Троє офіційних осіб США, які говорили про постачання крові, відмовилися повідомити, коли саме США зафіксували їхнє пересування до формування поблизу України. Проте двоє з них сказали, що "це сталося протягом останніх тижнів".

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: Через систему взаємодії держреєстрів «Трембіта» здійснили 1 мільярд транзакцій

Світ, 29.01.2022 16:36